GiftForYou. Altijd een leuk cadeau!

GiftForYou gekregen?

Boschwad-Noordster

Westernieland

Adres
Kaakhornsterpad 13
9969PH Westernieland
+31 (0) 6 51858450
NL
Overzicht | Vorige | Volgende
  • Dagtocht op het wad voor twee personen.

Boschwad-Noordster
In de top van Nederland, waar de akkers overgaan in dijken en op de grenzen van het wad, vind je het kleinste getijdenhaventje van ons land. Dit haventje is het Groningse garnalenvissershaventje Noordpolderzijl. Twee schepen verzorgen hier rondvaarten: de M.S. Boschwad en de M.S. Noordster. De Boschwad is gebouwd in 1921 en heeft voorheen onder andere dienst gedaan als vrachtschip. De Noordster is van het jaar 1927 en heeft eerder de functie van veerboot en garnalenvissersboot gehad.

Schipper Louis de Jonge ontvangt je samen met zijn bemanning aan boord van een van de twee schepen voor een rondvaart op het wad. Dit geeft je de gelegenheid om het waddengebied van dichtbij te bewonderen. Dit gebied bestaat uit zo'n vijftig grotere en kleinere eilandjes in de ondiepe Waddenzee. Het water uit de Noordzee dat hier binnenstroomt, zit vol slib en plankton en er groeien veel algen en wieren. Dit is ideaal voor de bewoners van de Waddenzee: vissen, vogels en zeehonden. Tijdens een mooie tocht maak je kennis met dit gebied.

Belevenis 
Je vaart vanuit de visserijhaven te Lauwersoog het wad op naar Engelsmanplaat of het Lutje wad. De vertrektijd van deze rondvaart is afhankelijk van het getij, het mooiste van het Wad is te zien rondom laagwater omdat je dan tussen de zandbanken kunt varen en zeehonden kunt zien. Na een uur varen vanuit de haven, kun je van boord en onder begeleiding van een natuurgids, die van alles vertelt, een wandeling maken. Deze tocht is zeer geschikt voor kinderen. Na 3 uur ben je weer terug in Lauwersoog. Deze tochten zijn in juli en augustus.

Let op! Het aangegeven adres is niet de vertrekplaats van je tocht. Informeer bij je reservering welke vertrekplaats op uw tocht van toepassing is.

Faciliteiten
Kombuis
Bar aan boord

Vaartijden en vertrekplaatsen
In de zomermaanden. Voor aanvangstijden tochten klik hier.
De schepen van Boschwad-Noordster varen uit vanuit de havens van Lauwersoog.

Boschwad-Noordster Boschwad-Noordster Boschwad-Noordster Boschwad-Noordster
Blijf op de hoogte Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons actuele aanbod en leuke acties.